Konu İçindeki Başlıklar
Boş gebelik kadının rahimindeki nedenlerden dolayı meydana gelir. Rahim ağzındaki sıkıntılı süreçlerden dolayı anne bir türlü hamile kalamaz. Yapılan genetik araştırmada kadının vajinal rahatsızlıkları, boş gebelik riski belirir. Bunun için boş gebelik tedavisi gerekir.
Boş Gebelik Nedir?
Hamilelik dönemlerinde birbirinde farklı tanılar olabilir. Hamilelik kesesini meydana getiren, zar ve plasentadan oluşan yapının içinde bebek olmamasına boş gebelik ismi verilir. Hamilelik kesesini meydana getiren plasenta su hamilelik olarak tabir edilir.
Şimdiki yazı dizimiz boş gebelikte kanama olurmu boş kese nasıl meydana geliyor gibi sorular için yanıt alacaksınız. Ayrıca ilgili makalemiz anembriyonik gebelik konusu hakkında da bilgi verecek düzeydedir.
Özellikle kadınların çok fazla araştırdıkları boş gebelik ne zaman belli olur sorusu için size yardımcı olacak yazı dizisi faydalı bilgiler içermektedir.
Kese içi boş ise, içinde bebek gelişemez. Anne adaylarını üzen boş gebelik durumu düşük yapma tehlikesi olan kişilerde meydana gelir. Ayrıca gebelik kesesi, hamilelik için uygun olmadığını anlamak için mutlaka düzenli ultrason kontrolü gerekir. Diğer ismi ile su hamileliği ile bilinen boş kese hamileliği zarın eksik yapısı ile alakalıdır.
Su Gebelik Nedir?
Su hamileliği, yumurtlama döneminin gerekli zamanda olmamasından kaynaklı meydana gelir. Bebeğin kalp atışlarının olunması için gerekli olan zar kalitesi ya da plasenta oluşmamasından kaynaklı olabilir. Su hamileliği ya da su gebeliği olarak tabir edilen dönemleri yaşayan anne adaylarında düşük tehlikesi %88 oranındadır.
Düzensiz adet gören kadında su gebeliği meydana gelebilir. Sonuçta gebelik oluşumu için anne adayları kromozom sayılarını tamamlayacak yapıda olmalıdır. İlgili makalemizde boş gebelikte mide bulantısı olurmu, sorusu içinde yanıt alacaksınız.
Boş Gebelik Belirtileri
Boş gebelik tehlikesi olan kadın o dönem stres içinde olur. Boş gebelikte anne rahim ağzında baskı hissedebilir. Embriyo içinden sıvı alınarak gerekli patolojik çalışmalar ile bunun nedeni de araştırılmalıdır. Dış gebelik ve boş gebelik gibi nedenlerin en büyük belirtisi karın içinde kramp ya da ağrı olmasıdır.
Boş Gebelik Tedavisi
Boş gebelik tedavisinde cinsel yaşam kontrol altına alınmalıdır. Doğum kontrol hapları ile düzeltilmesi gereken bu süreçte mutlaka düzenli beslenme ve stresten uzak olmak gerekir. Her hafta ya da her ay adet dönemleri kontrol edilmelidir. Hamile olunmasını engelleyecek olan kandaki hücre sayısı kontrol edilmelidir. Anne karın içindeki bebek gelişemeyecek olan nedenleri araştırmak çok önemlidir.
Kaynak: http://www.pufnoktalari.net/bos-gebelik/