Konu İçindeki Başlıklar
Diş eti apsesi, ağız bakterileri nedeniyle oluşur. Araştırmalar gösteriyor ki diş eti iltihabı olan kişilerde kalp hastalıklarının görülme olasılığı %25 daha fazla.
Sağlıklı diş etlerinin rengi soluk pembedir. Diş etleri dişleri korur ve muhafaza eder. Sağlıklı diş etleri fırçalandığında kanamaz.
Diş Eti Apsesi Neden Olur?
Diş apsesi çoğu kez bir enfeksiyona bağlı olarak gelişir. Diş plaklarında bulunan bakteriler enfeksiyona sebep olarak diş etlerinde ilerler.
Diş apsesinin meydana geliş nedenlerini şöyle açıklayabiliriz:
Diş Eti Apsesi Nasıl Geçer?
Şimdi de diş eti apsesi tedavisi nasıl yapılır, bu sıkıntılı süreç nasıl atlatılır kısmına gelelim.
Diş köklerinde meydana gelen apseler için kana tedavisi uygulanır. Kanal tedavisini diş hekimleri de yapabilmektedir ama bu işin asıl uzmanları endodontistlerdir. Bazı diş apsesi vakalarında kanal tedavisi yeterli gelmeyebilir. İlerlemiş diş apsesi durumlarında cerrahi işlem gerekebilir. Eğer kanal tedavisi ve cerrahi tedavi diş apselerini tedavi etmede yeterli gelmezse dişin çekilip yerine implant tedavisi de uygulanabilmektedir.
Diş etleri ve diş aralarında oluşan apselerin tedavisinde öncelikle apseli bölge temizlenir ve iltihap boşaltılır. Daha sonra da apse yinelemeyecek şekilde diş etleri dişin kök kısımları temizlenir. Tedavi sırasında diş eti uyuşturulur ve hasta ağrı sızı hissetmez.
Diş eti apsesi bitkisel tedavi de henüz çok ilerlememiş hafif apse durumlarında denenebilecek çözümlerdendir.
Diş fırçaları ve diş ipleri çoğu kez dişler ve diş etleri arasındaki mikropla dolu kesecikleri temizleyemez. Diş hekimleri bu mikrop keseciklerini antiseptik solüsyonlarla temizler. Siz eğer dişeti bakımınız için doğal çözümler arıyorsanız bazı bitkilerden faydalanabilirsiniz.
İşte diş eti apsesi bitkisel tedavi için faydalanılacak bitkiler.
Kan otu, papatya, ekinezya, meyan kökü, semizotu, adaçayı, çay, nane, ratanya, ısırgan otu, su teresi ve İbrahim Saraçoğlu nar suyu.
Ama bu tür bitkisel çözümler diş eti apsesinin ilk evresinde faydalı olabilecek çözümlerdir. İlerlemiş ve ciddi boyuttaki apseler için mutlaka uzman bir hekime başvurup gerekli tedaviyi yaptırmak gerekir. Hekime muayene olmadan ve hekim önermedikçe diş eti apsesi için ilaç ve diş eti apsesi için antibiyotik kullanılmamalıdır.
Kaynak: http://www.pufnoktalari.net/dis-eti-apsesi/