Büyükannenizden kalmış bir konsol, annenizin çeyizinden bu yana hayata yenilmeden ayakta kalmayı başarabilmiş ama tavan aralarında bekleyen, eski olduğu halde formunu kaybetmemiş, üzeri belki biraz aşınmış, soyulmuş, solgunlaşmış ama gene de özel hatlarıyla modern yaşamın değişen ve yenilenen mobilyalarına yenilmemiş, eskiyi yansıtan ve bu yüzden de çok değerli olan ahşap eşyalarınızı, evde ahşap boyama nasıl yapılır yazımızı okuyarak yeniden yaşamın tam kalbine oturtmaya ne dersiniz?
Eski büfeler, tuvalet aynaları, sehpalar, masalar, konsollar, gardroplar, portmantolar ve akla gelebilecek her tür eski ahşap eşya, hele bir de aile yadigarı ise, yepyeni dokunuşlarla tazelenip silkelenerek evinizde, ofisinizde nostaljik rüzgarlar estirebilir.
Üzerlerinde yaşanmışlıkları, geçmişe dair hikayeleri, nefesleri, sözleri, manaları taşıyan eski ahşap eşyalara, ahşap boyama teknikleri sayesinde yeni hayatlar kazandırmak hem size iyi gelecek, hem de bu keyifli uğraşı yerine getirirken tarzı ve çizgisi olan ahşap eşyalarla eviniz bambaşka bir tılsıma bürünecek.
Ahşap Boyama Teknikleri
Yıllandığı ve yorgun düştüğü için o güzelim ceviz şifonyeri, kıyıp eskiciye vermeye kimin gönlü razı olabilir ki?
Ahşap boyama teknikleri ile tazelenmiş, makyajlanmış, silkinip kendine gelmiş mobilyalarınız olacak fena mı?
Sevdiğine kavuşamamış ama yıllar geçmesine rağmen onu asla aklından çıkaramamış ve ilerleyen yaşına rağmen hala güzel olan bir hanımın, o aşkı yeniden gördüğünde yanaklarının kızarması, sevinçle ve heyecanla gülümsemesi gibi gülümsesin size de yaşlı mobilyalarınız.
Zaten mühim olan genç olmak değil, bir hikayeyi özenle taşımak…
Güzel şeyler yıllandıkça daha da güzelleşmez mi?
Cilalarla ve özel tekniklerle kuşatın, yeniden giydirin ve yaşam alanlarınızın en mutena köşelerinde yeniden baş tacı yapın eski ahşap mobilyalarınızı..
Çünkü ne varsa eskilerde var…
Ahşap boyama teknikleri için gerekli malzemeleri tedarik etmek ve bazı püf noktalarına riayet ederek nefis sonuçlar elde etmek hiç de zor değil.
Evde ahşap boyama nasıl yapılır sorusunun yanıtında ilk adım, öncelikle iyi bir zımparalama işlemi olacak. Bu işlemi kalın zımpara kağıtları ile yapabileceğiniz gibi, yapı marketlerden tedarik edebileceğiniz küçük zımpara makineleri ile de yapabilirsiniz.
İşte ahşap boyama tekniklerinin en pratiğini kullanarak, benzersiz hikayeleri olan ahşap mobilyalarınızı gönlünüzden geçen renklerde boyadınız ve evinize, sadece size has, size özel bir alfabe kattınız. Eskici ve antikacılardan alacağınız ahşap mobilyaları, ahşap boyama teknikleri ile bir gelin gibi süsleyebilirsiniz.
Ne demiştik? Ne varsa eskilerde var ve kendine has üslubu olan her şey çok daha özeldir.
Kaynak: http://www.pufnoktalari.net/evde-ahsap-boyama-nasil-yapilir/