Canan Karatay diyeti denilince aklımıza sadece bir diyet planı değil, sağlıklı bir yaşam tarzı geliyor artık. Diyet listelerini sadece zayıflama amacıyla değil, sağlıklı beslenmeye yönelik olarak hazırlayan Prof. Dr. Canan Karatay, katkı maddesi içermeyen doğal ürünlerle yöresel yemeklerimizi tüketerek sağlıklı kalabileceğimizi, bunun da ideal kiloyu kendiliğinden getireceğini ileri sürmektedir. Canan Karatay diyeti artık bir çok kişinin vazgeçemediği bir beslenme tarzı haline gelmiştir. Bu nedenle Canan Karatay diyeti yemek tarifleri elden ele dolaşmakta ve yeni bir trend halini almakta. Yapımı oldukça kolay, malzemeleri hemen hemen her evde hazır bulunan Canan Karatay yemek listesi uygulamaya başlandıktan sonra vazgeçilemeyecek lezzetler içeriyor. Şeker, un, ekmek, zararlı yağlar ve diyet ürünlerin asla yer almadığı Canan Karatay yemek listesi ve Karatay tarifleri hem fit hem de sağlıklı bir vücut için uygun zemin hazırlıyor.
Bu kadar sözünü etmişken birbirinden leziz ve hazırlaması oldukça pratik olan Karatay tariflerinin bir kaç tanesine göz atmaya ne dersiniz?
Zeytinyağlı Patlıcan
Hazırlama: Patlıcanlar kabukları soyulmadan tepsiye dizlir. Ortaları bıçakla yarılır ve fırına konur. 200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada bol kuru soğan, yeşil biber, taze olgun domates – salça değil- ve sarımsak küçük küp şeklinde doğranıp harmanlanarak patlıcanların harcı hazırlanır. Bir tutam tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Fırında yumuşamış olan patlıcanların içine doldurulur. Üzerine bol zeytinyağı eklenir ve fırında (200 derecede) pişirilir. 10-15 dakikada hazırlanır, üzerine bol bol taze maydanoz eklenir ve servis yapılır.
Kabak Yemeği
Hazırlama:Kabaklar rendelenir. Yumurta, ezilmiş beyaz peynir, kuru nane, bir tutam tuz ve karabiber bol zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Bir fırın tepsisine yerleştirilerek 180 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirilir. Yoğurt ile servis yapılır. Sıcak ya da soğuk yenebilir.
Yeşil Mercimek Salatası
Hazırlama: Yeşil mercimek suda bekletildikten sonra yumuşayıncaya kadar kaynatılır. (Çok fazla yumuşamamasına dikkat edilmelidir.)Ateşten alınıp soğuması beklenir. Başka bir kapta soğan ve maydanoz doğranır. Mercimek soğuduktan sonra soğan, zeytinyağı, susam veya keten tohumu eklenir. Bir tutam kaya tuzu, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek bol yeşil maydanozla servis yapılır.
Elmalı İncirli Kek
Hazırlama: Elmalar soyulup küp küp doğranır. İncirler de küçük küçük doğrandıktan sonra bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumu karıştırılır. Bu arada başka bir kapta yumurta blendarla çırpılıp un, kabartma tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından meyveli malzeme hamura eklenir ve yağlanmış ya da yağlı kağıt konulmuş olan tepsiye dökülür. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Kaynak: http://www.pufnoktalari.net/karatay-yemek-tarifleri/